Najboljša brezplačna metoda

21. septembra, 2019

Na kakšen način je pospravljanje najboljša brezplačna metoda za spoznavanje samega sebe?

 

Veliko ljudi si želi spremembe.

Nekateri o njih samo govorijo, drugi so celo že uvedli kakšno spremembo v svoje življenje. V katero skupino spadaš TI? Si s tem zadovoljen/-a?

 

Zakaj je dobro, da spoznavamo samega sebe? Ko se vedno bolje in globlje spoznavamo, postajajo naše odločitve vsak dan hitrejše. Ko se poznamo, vemo kaj želimo. Na tak način lahko v svoje življenje tudi veliko hitreje uvedemo spremembe. Naše življenje tako postaja vsak dan manj stresno. To je najbolj preprosta razlaga, ki jo lahko tudi zelo hitro preveriš v praksi.

Ali je tvoje življenje vsak dan manj stresno? Opaziš razliko, da se vsak dan hitreje in bolj mirno odločaš?

No, če to ne drži, ni to nič dramatičnega. Kaže samo eno stvar, da se izogibaš spoznavanju samega sebe. In tako tvoje življenje ni uravnovešeno s teboj in tvojim telesom, kar vpliva na tvoje zdravje, odnose in kreativo.

 

Eden izmed pripomočkov, kako se lahko bolje spoznaš, je zagotovo pospravljanje. Vendar seveda ne vsako pospravljanje. Zakaj? Ker sploh ni pomembno, kako zelo pospravljeno ali nepospravljeno je tvoje stanovanje. Gre se za tvoj občutek ob tem. Če občutiš mir, navdušenje, sproščenost, ko stopiš v svoje stanovanje in pogledaš naokoli, potem, ta trenutek, zagotovo ne potrebuješ pospravljanja, za spoznavanje samega sebe. In lahko prenehaš z branjem tega članka in greš počet nekaj, kar te zdaj razveseljuje.

Če pa začutiš težo, občutke krivde, žalost…, ko stopiš v svoje stanovanje pa je to najbolj super popoln brezplačen pripomoček, da se hitro in učinkovito spoznaš.

Zakaj?

Ker imaš možnost, da se moraš v kratkem času o nečem neštetokrat odločiti. Na kakšen način? Pospravljanja se ne lotiš po prostorih, ampak po kategorijah. In to na tak način, da vse kar spada pod določeno kategorijo najprej odneseš na eno mesto, najbolje najprej obleke, potem lahko čevlje, knjige, elektroniko, kopalnico oz. kozmetiko, kuhinjo, papirje…

In potem vsako stvar posebej vzameš v roko in opazuješ svoje občutke – bolj dobro se poznaš, lažje se odločiš, kaj še potrebuješ in kaj ne. Cilj je seveda, da občutno zmanjšaš svoje stvari. Ker manj stvari lahko lažje organiziraš in manj časa potrebuješ za pospravljanje.

Ko vzameš v roko čisto vse stvari od neke kategorije in se odločiš ali to še potrebuješ ali ne, šele potem stvari, ki jih želiš obdržati, pospraviš nazaj v omaro. Najbolje je, da vsaki kategoriji najdeš točno določen prostor, da je vse na enem mestu. Sploh si ne moreš predstavljati, kako bo to poenostavilo tvoje pospravljanje in s tem tudi tvoje življenje.

Na tak način se boš naučil/-a veliko bolje organizirati tudi še kaj drugega kot samo stanovanje.

 

Najbolj pomembno pri tem pa je, da se boš pri takem načinu pospravljanja tisočkrat ali več učil/-a zaznavati svoje občutke. Bolj ko boš svojo odločitve sprejemal/-a na podlagi svojega občutka, ko boš stvar prijel/-a v roko in ne na podlagi miselnih razlogov, zakaj nekaj potrebuješ, veliko več boš imel/-a od tega pospravljanja in na koncu boš sebe res poznal/-a veliko bolje. To ti bo zelo močno koristilo tudi pri drugih tvojih odločitvah.

 

Mogoče se sliši preprosto, vendar vem, da se v praksi včasih zatakne. Odločila sem se, da ustvarim posebno zaprto Facebook skupino. Namenjena bo tebi, če si se odločil/-a nekaj spremeniti v svojem življenju pa se še malo loviš, kako bi to naredil/-a tako, da bi bilo uravnovešeno s tvojim telesom in tvojo notranjostjo. To je definitivno najbolj učinkovita in hitra pot velikih sprememb.

V skupini ne bom veliko razlagala o svojih izkušnjah. Ker roko na srce, zakaj bi bilo zate recimo pomembno, da za kosilo jem solato in za večerjo sladoled? Vsak izmed nas je unikatno bitje, s popolnoma različno preteklostjo, zato mora vsak poiskati svojo unikatno pot. Lahko ti pomagam, kako se tega lotiš najbolj učinkovito.

Prošnjo za vstop v skupino lahko daš tukaj:

https://bit.ly/2kYs0Zt

Pogoj za vstop v skupino je, da napišeš, kaj konkretno si želiš ta trenutek spremeniti. Moje objave bodo izključno odgovori na ta vprašanja, v katerem bom podala, kar največ praktičnih nasvetov, da boš čim bolje začutil/-a, kako poiskati odgovore v SEBI. Seveda ne bom uporabljala pravih imen, da se zagotovi zasebnost in da ti bo vse skupaj lažje.

email: okorn.marta@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/omrema.si/