O meni

Marta Okorn

Moje ime je Marta.  Kako se lahko opišem z dvema besedama?

Ljubim življenje.

Od nekdaj sem, nekje globoko v sebi, čutila, da smo prišli na Zemljo zato, da se bomo imeli lepo ves čas in doprinašali temu planetu.

Pa sem se dejansko imela lepo ves čas?

Seveda ne.

So se imeli ljudje okoli mene?

Seveda ne.

Vem, da me je neka notranja sila vodila, da sem želela odkriti, kako pa se dejansko lahko imam lepo ves čas in seveda tudi vsi ljudje okoli mene. Zato sem poizkusila čisto vse, kar mi je prišlo na pot.

3 leta nazaj sem mislila, da sem končno našla, kar sem iskala. Vse je zgledalo popolno. Začela sem uživati v trenutkih, imela ogromno energije. In obrnilo se je v mojo najhujšo nočno moro.

Naenkrat sem se znašla sredi velikega finančnega zapleta, v katerega me je pripeljala manipulacija določenih ljudi in seveda moja velika vera v dobroto in poštenost. Imela sem ogromno razlogov za jezo, zamere, sodbe, tožbe, strah, skrbi, za negativnost. V svojem srcu pa sem čutila, da to ni prava pot. In sem izbrala drugačno. Odločila sem se za ljubezen, spoštovanje, odpuščanje sebi, odpuščanje drugim, mir, hvaležnost, ponižnost…

Verjemite, ni bilo lahko. 2 leti kaosa preden so se stvari začele postavljati na pravo mesto. In v tem kaosu sem končno doumela, kako se lahko imam lepo ves čas in vsi okoli mene. Najprej sem morala spoznati sebe, kaj je v resnici všeč meni. In ne kaj mi MORA biti všeč. Ko sem temu dodala še resnično spoštovanje sebe in vsakega človeka, sem povezala stvari v celoto. Pa še nekaj zelooo pomembnega sem ugotovila. Kljub temu, da na videz deluje, da imamo podobne probleme, smo si ljudje med seboj zeloooo različni. Vsak izmed nas je prav poseben in če vsak zase začne izhajati iz sebe, imamo lahko pravljico že na Zemlji.

Imeti se lepo ves čas ne pomeni, da nimam nobenega problema. Imam pa moč spoznanja, kako rešiti problem na čisto nov, celosten, lahkoten in spoštljiv način.

Vsak izmed nas je unikaten. Spoznajte sebe.  Osvobaja.

Z ljubeznijo,

Marta