Življenje je preprosto

17. aprila, 2018

Ljudje smo iz osebnega, poslovnega in duhovnega uspeha naredili znanost. Čas je, da to poenostavimo, da bo čisto vsak človek razumel in upošteval to, kar je pomembno.

To je mogoče.

Kajti življenje je resnično preprosto. Ljudje pa smo neverjetna bitja, ki iz najbolj preproste stvari naredimo veliko komplikacijo.

Vsak izmed nas, ne glede na to, kje se trenutno nahajamo, bi se lahko poleg tega, kar počnemo v vsakdanjem življenju, lahko ukvarjal še z eno zelo pomembno in preprosto stvarjo. Ni pomembno ali hodite v službo ali imate podjetje, ste bogati ali revni, ste zadovoljni s svojim življenjem ali niste, imate partnerja ali ga nimate, imate otroke ali jih nimate, ste trenutno srečni ali niste, vas zanima poslovni uspeh ali ne, vas zanima duhovnost ali ne. Ni pomembno. Vsi bi lahko bili pozorni na to, kar vam bom zdaj razložila.

Za trenutek ustavite branje in tudi svoje misli. Počasi vdihnite in izdihnite.

Zdaj se odločite, da boste danes, jutri in naprej počeli vse kar počnete vsak dan oz. to kar pač morate narediti. To ne bo težko. 🙂 Tukaj pa pride ena majhna razlika, ki jo lahko dodate v vaš vsakdan. Ko se vam bo dogajalo ali zgodilo nekaj, kar vam ni všeč, se boste za trenutek ustavili in opazovali, kaj začutite v sebi, v svojem srcu. Je to žalost, zamera, sodba, ljubosumje, jeza, nemir, nemoč, strah, skrb, občutki krivde, osamljenost, nič ne morem, jaz to vem, sem boljši, kako lahko ‘oni’ to počnejo…

Nekaj od tega boste zagotovo začutili ali več stvari. In to je točno tisto, kar je v vas in vas omejuje, da bi bili srečnejši, da bi se vam zgodile stvari, ki si jih želite ali pa da bi preprosto lahko še več doprinašali, pomagali še več ljudem…Mogoče jih takoj sploh ne boste znali definirati. To je normalno in to se morate naučiti. Če boste proces nekaj časa ponavljali, boste v neprijetnih situacijah definitivno v sebi zaznali enega izmed zgoraj naštetih občutkov.

Teh občutkov ne moremo izničiti. Je pa razlika ali smo v njih 5 dni, 5 ur ali 1 sekundo. Ko se boste opazovali, se boste resnično spoznali. In ko boste te občutke zaznali, jim preprosto dovolite, da grejo v svetlobo oz. jih predajte tistemu, v kogar verjamete – Bogu, Vesolju, Energiji, angelom, svetnikom, Budi, Alahu, Viru, Najvišjemu, Dobroti…

In ko boste te občutke predali, se vprašajte: ‘Kaj lahko jaz naredim, da se mi to, kar mi ni všeč ne dogaja več in da smo na koncu vsi vpleteni zadovoljni?’  Svoje misli preusmerite na rešitev in pozitivna dejanja.

To je proces, ne enkratno dejanje in ta proces bi moral biti čim bolj potrpežljiv, radoveden, odločen, čim bolj spontan – V problemu se obrnem vase in se učim zaznavati svoja negativna čustva, jim dam dovoljenje, da odidejo, da jih ne potrebujem in najdem rešitev, da problem rešim. Preprosto, vendar ne vedno lahko, ker gre za borbo s samim seboj. 🙂

Vendar, če boste to počeli vsak dan in našli rešitve za svoje majhne probleme, potem boste odpustili vedno več svojih negativnih čustev in postali boste svobodnejši, lahkotnejši, bolj mirni, bolj ljubeči do sebe in do drugih, bolj ponižni, bolj hvaležni, bolj potrpežljivi, bolj veseli, bolj radostni in  vsak dan boste imeli več energije, da rešite tudi bolj zapletene probleme ali izzive oz. dosežete svoje velike cilje ali dobite rešitev za večji doprinos tukaj na Zemlji.

Želim vam, da ne zapravljate denarja po nepotrebnem in prenehajte iskati čudežno palčko na raznoraznih delavnicah in pri drugih ljudeh. Najprej spoznajte samega sebe, je brezplačno in najbolj učinkovito. Vaši učitelji so v prvi vrsti vaš partner, vaši otroci in ostali ljudje v vaši bližini.

Ko boste resnično zmanjšali čas, ki ga preživite v negativnih čustvih, boste vzpostavili pravi temelj osebne moči in potem boste točno vedeli, kaj si želite v življenju in kaj točno se želite naučiti. In takrat boste tudi s hvaležnostjo in radostjo zapravili denar za točno tisto, kar vas razveseljuje ali kar potrebujete, da se razvijate še naprej. Kajti življenje je nenehen razvoj.

Želim vam veliko radovednosti pri spoznavanju samega sebe. 🙂

Skupaj nam bo uspelo.

Marta