Uvod: Kaj lahko naredim v sedmih dneh? Če se odločim.

Marta Okorn
,
10. novembra, 2020

Naredi naslednjo nalogo. Odloči se, da danes narediš nekaj, kar se kreira čez 7 dni. Naj so to majhne odločitve. Npr. naslednjih 7 dni se zbujaš eno uro prej kot po navadi. Vsak dan ob koncu dneva odgovori na vprašanja:

  • kako se počutim ta trenutek?
  • kako mi to služi?
  • je mogoče, da to kar doživljam, ni resnično? (to velja le v primeru, če se pojavijo negativni občutki)

Sedmi oz. zadnji dan te vaje si postavi vprašanje: - kaj je tisto, kar me je gnalo, da sem nalogo izpeljala do konca?


Moje izbrane odločitve so:
Takoj, ko sem prebrala vprašanje do konca, se mi je pojavila ideja, kaj bi
naredila. Budilko nastavim na 5:30 in takoj vstanem. Do zdaj sem imela
nastavljeno na 5:45 in potem sem si vedno vzela še nekaj časa za ležanje in
razmišljanje in sem vstala okoli 6ih.
Torej zdaj vstanem takoj, ko budilka zazvoni ob 5:30. Tako pridobim nekaj več časa za moje vaje za medenico in prsni koš, ki jih delam. Lahko jih bom naredila čisto v miru in malo več, kar je smisel teh vaj. Poleg tega pa bom dodala še to, da 10 minut raziskujem oz. delam stojo na rokah. Prva mala odločitev je, da nastavim budilko 15 minut prej, druga da takoj vstanem, tretja da malo dalj časa delam vaje in četrta, da raziskujem stojo na rokah. Skozi leta raziskovanja svojega telesa sem si postavila cilj, da nekega dne lahkotno, brez pomoči stene, naredim stojo na rokah. Poudarek je na lahkotno. Sploh se ne gre zato, da bi morala narediti stojo na rokah, zato se mi tudi ne mudi več. Včasih se mi je in sem na silo želela nekaj doseči, ampak potem sem ugotovila, da rezultat ni tak kot sem želela. Zdaj me bolj zanima počasno raziskovanje, ker s tem vsak dan bolj čutim svoje telo. In to je dovolj. Zdaj že nekaj časa nisem delala stoje na rokah in ko sem prebrala to nalogo, sem takoj dobila asociacijo, da je zdaj čas, da preverim kje sem in kaj novega lahko spoznam o svojem telesu v sedmih dneh. Dodajam še peto malo odločitev in to je, da se vsaj še dvakrat čez dan za par minut postavim v stojo na roke. In opazujem še razliko v dnevu.

Vir: Založba Huannes

© Omrema 2020 
 Logotip: Tjaša Turk Blažević - Tash Tash | Ilustracije: Zorana Živić - https://zoki.art/ | Dizajn in ilustracije: Demian Makuc